Erzurumda dünyanın en yüksek yedinci botanik parkı

30 Haz 2008 - Atatürk Üniversitesi, Erzurum
Etiketler: , , , ,
İzlenme : 2.925 kez görüntülendi
Bu konu için yorum RSS: RSS 2.0. Bu yazıya yorum yazabilir yada sitenizde geribildirim (trackback) yapabilirsiniz

Erzurum Atatürk Üniversitesi, deniz seviyesinden 1850 metre yüksekteki kent merkezine Ata Botanik Parkı’nı kurdu. Üç yıllık çalışmayla hazırlanan parkta Doğu Anadolu’ya has özel bitkiler, ağaçlar koruma altına alındı. Kışın hava sıcaklığının sıfırın altında 33 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da, ıhlamur ağacı bile yetiştirildi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Ata Botanik Parkı’nın dünyanın en yüksek rakımlı yedinci parkı olduğunu söyledi.

Erzurum- Erzincan karayolunun başlangıç noktasındaki Atatürk Üniversitesi kampusu kavşağından başlayan yaklaşık 350 dönüm arazi botanik parkına ayrıldı. Bu alanın ilk aşamada 100 dönümü kullanıldı. Drenaj, otomatik sulama, aydınlatma ve otopark çalışmaları yapıldı. Park geçen hafta Erzurum Valisi Sami Bulut, Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mükerrem Kaya’nın katıldığı törenle açıldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Avrupa’da kişi başına 20 metrekare olan yeşil alanın, Erzurum’da 1 metkare olduğunu hatırlattı. Binlerce bitki çeşidiyle yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Parkta yerel bitki örneklerinin yanı sıra egzotik bitki türleri, bölge şartlarına dayanıklı meyve ağaçları da bulunuyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, ağaçlar ve bitkilerin büyük bir bölümünün, ilk kez şiddetli bir kış geçirdiğini ve bahara sağlıklı olarak merhaba dediklerini söyledi. Ziyaretçilere sürprizler hazırladıklarını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz “Parkı akademik personel, öğrencileriyle omuz omuza vererek gerçekleştirdi” dedi.

Atatürk Üniversitesi Ata Botanik Parkı RESİMLERİ için Tıklayınız

(DHA)

Benzer Konular

8 yorum var “Erzurumda dünyanın en yüksek yedinci botanik parkı”

  1. Vote -1 Vote +1yaban gülü
    diyor ki:

    hasan hocaya çok teşekkür ediyorum bizleride unutmadığı için botonik parkını daha iyi bir şekle getireceğiz hep birlikte. emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

  2. Vote -1 Vote +1mesut doğan
    diyor ki:

    hiç kimse laf etmesin
    fıstık gibi yer botanik parkı
    ayrıca çalışanlarına helal olsun bu kadar olur müthişşşşşşşşş

  3. Vote -1 Vote +1sibel özcan
    diyor ki:

    Hasan hocam ve diğer tüm ekipte çalışan hocalarıma ve ayriyetten öğrenci arkadaşların ellerine sağlık gerçekten emek isteyen ve sürekli bakım takibi gerektiren zorlu bi çalışma..tebrik ederim..şelale projesine de katılıyorum.. kesinlikle erzurumun rekreasyonel alanlarının artırılmasından yanayım..erzurum şehrinde çok fazla kış yaşanmasına rağmen düzgün kentsel yapısıyla dikkat çekmektedir..profösyonel kişiler tarafından üretilen yeni fikirler ve yeşil alanların arttırılması erzurum ve erzurum turizmi için bir avantaj olduğunu düşünüyorum..insanların eleştirilerinden çok bu tür yenilikçi düşüncelere sahip kişilere destek verilmesinden yanayım..

  4. Vote -1 Vote +1irden
    diyor ki:

    erzuruma çok güzel bir yer kazandırılmış.projeyi akıl edeni ve uygulamaya koyanı canı gönülden tebrik ederim.

  5. Vote -1 Vote +1emre
    diyor ki:

    çok güzel olmuş.ben de orda çalıştım. :D:D:D

  6. Vote -1 Vote +1atauni_
    diyor ki:

    ben gezdim Ataparkı erzuruma yakışır bi çalışma olmuş, emeği geçen herkese tşk ederim bizlerin yapması gereken ; buraya sahip çıkıp korumak bide gezmek tabi :) görülmesi gereken bi yer die düşünüyorum bence çok güsel olmuş..

  7. Vote -1 Vote +1BsR**
    diyor ki:

    evet orası çok hoş bi yer. herkes görünce şaşırıyo erz da var mı böle bi yer die. evimize de çok yakın hemen yanımız:):):):)

  8. Vote -1 Vote +1arif bilgili
    diyor ki:

    bn erzurumluyum en guzel en ıyı unıversite ve hastahaneler erzurumda.botanık park çok guzelnede olsa hem erzurum hemde dunyanın 7. parki


Yorum Gönder

Reklamlar

Anket

    Sitemize nerden ulaştınız?

    Sonuçları Göster

    Loading ... Loading ...
iletişim



|Tabibim|
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan www.atauniv.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.